علت سوختن یونیت بلندگو:
سوختن سیم پیچی یا دیافراگم یونیت ها به عوامل متعددی از جمله طول مسیر، اضافه ولتاژ، شوک های ناگهانی حاصل از روشن یا خاموش شدن دستگاه، عدم مونتاژ و تنظیم دیافراگم در حین نصب، ضربه خوردن به یونیت و فرورفتگی ها در قسمت بدنه و در آخر کیفیت و مونتاژ دیافراگم ها در بخش تولید از عوامل موثر و قابل بررسی در این بخش می باشد.
استفاده از یونیت بلندگو با کیفیت:
- انتخاب یک یونیت درایور بلندگو با کیفیت از مهم ترین بخش های نصب و راه اندازی سیستم صوتی جهت فضای باز به شمار می رود. از مشخصه های اصلی یک یونیت بلندگو با کیفیت می توان به وزن بالای آن که نشانگر استفاده از مگنت با عمق بالا می باشد اشاره کرد. استفاده از متریال آلومینیوم به جای آهن علاوه بر حفظ کیفیت محصول در بلند مدت از خوردگی و زنگ زدگی و نفوذ آب به داخل یونیت بلندگو محافظت می کند. درایور های با کیفیت از گواهی ip67 بهره می برند و مناسب نصب در فضای باز هستند. یکی دیگر از عوامل مهم در انتخاب یونیت درایور با کیفیت توان آن می باشد چرا که توان های پایین سبب عدم تحمل توان خروجی آمپلی فایر و منجر به سوختن دیافراگم یونیت می شود.
طول مسیر کابل کشی:
- نصب اسپیکر ها یا بلندگو ها از طریق خط اهمی آمپلی فایر ها با محدودیت هایی از جمله طول مسیر کابل مواجه است، چرا که استفاده از طول سیم بلند (بالای 20 متر) و استفاده از کابل های نا مرغوب باعث ایجاد مقاومت و کاهش امپدانس می شود که این امر سبب فشار به دستگاه صوتی و به تبع آن آسیب به دیافراگم یونیت یا بلندگو می شود. توصیه کارشناسان ما برای مسافت های طولانی استفاده از خط ولتی و ترانس مچینگ در کنار استفاده از کابل تمام مس مرغوب می باشد.
اضافه ولتاژ یا توان بیشتر از ظرفیت درایور:
- از دلایل دیگر علت سوختن یونیت بلندگو استفاده از اکو آمپلی فایر های با توان بالا و عدم مدیریت توان خروجی برای یک درایور از موارد سوختن بلندگو می باشد. مثلا در نظر بگیرید یونیت یا بلندگو خود را به یک اکو آمپلی فایر با توان 400 وات متصل کرده اید ، عدم بالانس بودن خروجی آمپلی فایر با توان یونیت باعث ورود توان بیش از حد مجاز به درایور خواهد بود و این امر سبب سوختن آن می شود. استفاده از آمپلی فایر های رومیزی با توان های مناسب برای راه اندازی یونیت های بلندگو توصیه می شود.
شوک های ناگهانی حاصل از روشن یا خاموش شدن دستگاه:
- اگر در حین باز بودن ولوم اصلی کنترل سطح صدای آمپلی فایر اقدام به خاموش و روشن کردن دستگاه از طریق کلید پاور یا بعضا قطع کردن برق دستگاه از طریق جدا کردن دوشاخه برق شود شوک ناگهانی حاصل از ورود و یا خروج جریان با آن توان حداکثری باعث لرزش دیافراگم در یونیت و به تبع آن جدا شدن دور های سیم پیچی از یکدیگر می باشد. به همین خاطر طراحان سیستم های صوتی در تولید آمپلی فایر های نسل جدید اقدام به مدار سویچینگ دارای تاخیر در راه اندازی (Fade in) کرده اند که این امر در رفع نقص فوق بسیار موثر بوده است.
عدم مونتاژ و تنظیم دیافراگم در حین نصب:
- در زمان تعمیر و تعویض دیافراگم یونیت اگر عایق بندی به درستی اجرا نشود، اتصال کوتاه حاصل شده سبب سوختن دیافراگم و آسیب به دستگاه صوتی می شود. پس از آن اگر پیچ های درایور یا یونیت به صورت متوازن و بالانس بسته نشوند سیم پیچی دیافراگم به بدنه آهنربایی یونیت اتصال می شود و باعث سایش سطح سیم پیچی و باز هم اتصال کوتاه می شود.
ضربه خوردن به یونیت و فرورفتگی ها در قسمت بدنه:
- اگر یونیت در زمان جابه جایی دچار ضربه ناگهانی بشود احتمال اینکه واشر یا مگنت داخلی (منظور بدنه اصلی داخلی درایور) دچار تغییر و خارج شدن تنظیم بشود و سیم پیچی بلندگو را دچار آسیب بکند بسیار زیاد است.
کیفیت و مونتاژ دیافراگم ها:
- در زمان تولید دیافراگم ها اگر چسب اتصال سیم پیچ به سیم الیافی بافته شده که محل اتصال و لحیم کاری دیافراگم به یونیت است به درستی و از نوع مرغوب و با کیفیت نباشد احتمال جدا شدن چسب در حین حرکت دیافراگم بسیار زیاد است که در دیافراگم یونیت یونی تکس مدل پنتون به این موضوع بسیار دقت شده است.
استفاده از این مقاله فقط با ذکر منبع و لینک سایت میسر است . مطالب تماما توسط بخش تحقیق و پژوهش و آموزش پیشتازان صدای نقش جهان گردآوری شده و دارای ارزش مادی و معنوی برای مالکیت حقیقی آن می باشد.
ارسال پاسخ