بلندگو سقفی

بلندگو سقفی ، یعنی حذف اسپیکر های متعدد در فضای خانه یا محل کار ، روی دیوار یا در کنار TV room .

قرار گیری اسپیکر سقفی توکار در سقف های کاذب چند سالی است که آستانه توجه مصارف خانگی به رغم وسعت صوتی مطلوب و عدم دست و پا گیری باکس های صوتی ، مورد توجه قرار گرفته است . پخش فایل های صوتی از یک نقطه هر چند با قدرت زیاد جز نقاظ ضعف طراحی در مصارف خانگی به شمار می آید .

 

قرار گیری یک شی یا شخص در جلوی اسپیکر های زمینی باعث محدود شدن صدای دریافتی می شود زیرا برای پخش یک صدای گیرا مجبور به افزایش صدای باکس صوتی می شویم  که این امر باعث آزار شنوایی در افرادی که با فاصله نزدیک از بلندگو یا مرکز صوتی قرار گرفته اند می شود.  راه حل مطلوب، استفاده از بلندگو سقفی درنقاط مختلف منزل یا محل کار ، کافی شاپ یا حتی یک کافه کتاب با پس زمینه یک موسیقی برای تکرار کلمات خوانده شده و تداعی ذهن می باشد . موسیقی قادر است نفوذ کلام یا تصویر را افزایش دهد .

افزایش تقاضا و البته به همان نسبت افزایش عرضه این گونه از محصولات، در کنار تنوع، انتخاب یک محصول ایده آل را کمی دشوار می کند، در این مقاله سعی در توضیح و معرفی انواع نمونه های بلندگو سقفی و البته افزایش قدرت تشخیص کالای مرغوب از سایر کالا های متفرقه را داریم .

 

از نکات موثر در انتخاب محصول می توان به سایز برش بلندگو در سقف، توان بلندگو، اهم یا امپدانس، فول رنج یا دو راهه بودن بلندگو سقفی، صفحه اسپیکر، فیلتر های تفکیک پذیری صوتی، بدنه و فرم و توری بیرونی اسپیکر سقفی، سایز سیم پیچ یا وویس کویل، مگنت بلندگو ، بسکت و در آخر شیوه مونتاژ بلندگو سقفی اشاره کرد .

 

سایز برش بلندگو سقفی:

سایز برش بلندگو سقفی میزان فضای مورد نیاز جهت قرار گرفتن بلندگو در سقف می باشد که عمدتا در محصولات با کیفیت با یک شابلون نصب یا جز اطلاعات فنی محصول بر روی خود بلندگو یا کارتن و بسته بندی قید شده است.

توان بلندگو سقفی:

میزان انرژی مورد نیاز بلندگو جهت حرکت صفحه اسپیکر و در نهایت تولید صدای مورد نیاز از بلندگو  می باشد که وظیفه تامین انرژی مورد نیاز بر عهده آمپلی فایر ها می باشد . این که چه نوع آمپلی فایر مورد نیاز است یا شیوه راه اندازی و سر بندی مورد نیاز بلندگو در مقاله راهنمای جامع انتخاب و نصب بلندگو سقفی به توضیح و انتشار گذاشته ایم.

اهم یا امپدانس بلندگو سقفی :

میزان مقاومتی می باشد که بلندگو در مقابل جریان دارد و این محاسبه همان سازگاری نوع آمپلی فایر با نوع بلندگو و البته تعداد بلندگویی می باشد که آن آمپلی فایر باید راه اندازی کند .

فول رنج یا دو راهه بودن بلندگو سقفی :

نکته قابل توجهی درانتخاب بلندگو و کاربرد آن می باشد . چرا که اگر قصد شنیدن یک صدای  با کیفیت و البته با تفکیک پذیری بالا را داشته باشیم می توانیم از بلندگو های  2way یا دو راهه(بلندگو سقفی سوندکو مدل TW-365) استفاده کنیم و  اگر قصد پیج یا پیام رسانی در یک مجموعه ادرای ، تجاری یا خدماتی را داریم می توانیم از نوع فول رنج آن (بلندگو سقفی سوندکو مدل FC-206) یا اصطلاحا تک راهه استفاده می کنیم.

فول رنج و دو مگنت بودن بلندگو سقفی

صفحه بلندگو سقفی:

یکی از اجزای مهم اسپیکر صفحه بلندگو می باشد . متریال استفاده شده در صفحه بلندگو تضمین کننده دوام و مقاومت نصبی در مقابل گردو خاک ، نور  و البته رطوبت محیط می باشد . ایجاد یک صدای کوبنده و با کیفیت حاصل انتخاب یک صفحه مرغوب با متریال مناسب جهت ایجاد یک قدرت مناسب در مکان های مختلف می باشد . این جز از بلندگو از انواع مختلف از جمله (پلی پروپلین و پی وی سی ، صفحات کاغذی و … ) ساخته می شود که بهترین آن پلی پرو پلین می باشد .

کراس آور در اسپیکر سقفی:

فیلتر های تفکیک پذیری صوتی در بلندگو ها وظیفه جدا سازی فرکانس های مختلف برای اجزا دو گانه بلندگو را بر عهده دارد . صداهای بم پس از گذشتن از سلف یا سیم پیچ های متعدد به ووفر بلندگو و صدا های زیر با فرکانس بالا پس از گذشتن از خازن ها و مقاومت های آجری به تیوتر انتقال داده می شوند . به مجموع این قطعات نصب شده بر روی یک برد ک، کراس آور می گویند . در بلندگو های ارزان قیمت و اقتصادی تنها با گذاشتن یک خازن در مسیر راه تیوتر فقط از سوختن این درایور جلوگیری میکنند و تفکیک پذیری در این بلندگو ها وجود ندارد . بعضا صدای بیشتری به نسبت بلندگو های دارای برد کراس آور پخش می کنند اما قطعا از دوام و کیفیت بسیار پایین تری بر خوردار هستند .

بدنه و فرم و توری بیرونی اسپیکر سقفی:

نگهدارنده بلندگو در سقف همان فرم می باشد که متریال سازنده آنها عمدتا از دو نوع ABS یا pp  می باشد که مرغوبترین آنها همانABS می باشد . این نوع از مواد سازنده دارای رنگ ذاتی هستند و با ایجاد خراش بر روی محصول تغییر رنگ نمی دهند و البته در مقابل شرایط جوی از مقاومت بالایی برخوردارند و بر خلاف مواد PP  تغییر رنگ نخواهند داشت.

توری بلندگو سقفی استفاده از قطعات نگهدارنده مناسب برای هر بلندگو در سقف از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و در عین حال سادگی نصب بلندگو در ارتفاع از نکات پر اهمیت در انتخاب بلندگو توسط مشاوران و نصابان می باشد ، چرا که اگر بلندگو به روشهای غیر استاندارد در سقف مهار شود در مقابل ویبره های حاصل از پخش موسیقی یا حتی برای تعمیر و نگهداری بلندگو ها سقف یا کناف سا گچ بری و سایر مواد استفاده شده در سقف را آسیب می زند و باعث ایجاد ترک  و پریدگی رنگ بر روی سطح کار می شود .

 

توری های فرم لس یا بدون فرم که به صورت مگنتی و اهنربایی بر روی کار قار می گیرند از کیفیت ساخت بالایی بر خوردار هستند و زیبایی بلندگو را در سقف دو چندان می کنند . این نوع از بلندگو هابه سرعت نصب می شوند و پس از نصب سطح کار را تخریب نمی کنند .

 

سایز سیم پیچ یا وویس کویل و مگنت بلندگو سقفی:

وویس کویل همان استوانه داخلی بلندگو می باشد که سیم های مسی بر دور آن پیچیده می شوند و در شیار مگنت بلندگو قرار می گیرند. از این رو هر چه دور سیم پیچی بالاتر باشد توان و دوام بلندگو بالاتر است . ضخامت واشر های آهنربایی پشت بلندگو ، گویای قدرت و ارزش بلندگو می باشد .

 

بسکت و شیوه مونتاژ اسپیکر سقفی:

همان اسکلت بلندگو می باشد که مگنت و پوسته و سیم پیچ و سایر قطعات بر روی آن قرار می گیرد ، بعضی از مدل های ارزان قیمت و البته با کیفیت پایین تر بازار به جای استفاده از بدنه فلزی بلندگو از فرم پلاستیکی ادغام شده با بلندگو استفاده می کنند که از لحاظ اقتصادی بسیار به صرفه می باشد ولیکن از لحاظ دوام و دفع حرارت سیم پیچ بلندگو دارای نقطه ضعف می باشند و البته این کار اصلا استاندارد نیست و از معایب بزرگ آن می توان به عدم امکان تعمیر بلندگو اشاره کرد.

بسکت بلندگو سقفی

اسپیکر سقفی بلوتوثی:

این نوع  اسپیکر سقفی از ادغام یک برد آمپلی فایر مجهز به بلوتوث و لاین ورودی و در بعضی مواقع درگاه ورودی فلش مموری ایجاد شده است . اسپیکرسقفی بلوتوثی سوندکو مدل Tw-365 A می تواند علاوه بر خودش یک اسپیکر سقفی فاقد آمپلی فایر را راه اندازی  کند . استفاده از این نوع بلندگو ها برای مصارفی که بیش از دو بلندگو سقفی مورد نیاز باشد توصیه نمی شود . از موارد استفاده این نوع از بلندگو سقفی بلوتوثی می توان به استفاده در سالن های زیبایی ، کافی شاپ ها ، لابی هتل ها ، فروشگاه ها و …  اشاره کرد.

اسپیکر سقفی واترپروف:

اسپیکر ضد آب یا واتر پروف باید چند مشخصه اصلی را برای اخذ یک IP یا استاندارد به دست بیاورد . از مهمترین شاخصه های یک اسپیکر ضد آب می توان به صفحه پلی پروپلین ، ترانس مچینگ ایزوله ، بدنه با متریال ABS، توری از جنس آلومینیوم یا دارای پوشش رنگ الکترواستاتیک  اشاره کرد.

 

 

مطالب فوق تماما در گروه فنی مهندسی ساندکو واردکننده رسمی برند SOUNDCO  ایجاد شده است و کلیه حقوق مطالب آموزشی این درگاه متعلق به مالکیت حقیقی آن می باشد .

 

با تقدیم احترام

مدیریت